U Hercegbosanskoj županiji počinje realizacija online nastave – Jabuka.tv

U Hercegbosanskoj županiji počinje realizacija online nastave

U Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) počet će realizacija online nastave zbog novonastale situacije u vezi koronavirusa, priopćila je u subotu Vlada HBŽ-a.

Nakon održanih sastanaka u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta s ravnateljima srednjih škola i nastavnicima informatike, održanih nastavničkih vijeća, sve su srednjoškolske ustanove u našoj županiji učinkovito i brzo pristupile planiranju online nastave, uspostavljanju i ažuriranju baze podataka za sve dostupne komunikacijske kanale, navode iz Vlade.

Dodaju kako su prikupljeni podaci o pristupu internetu za učenike i nastavnike, popis adresa elektroničke pošte, brojeva mobilnih uređaja, te je analizirana trenutna uporaba nekog od oblika online nastave u svakoj ustanovi.

Sve se ovo čini kako bi se online nastavni sadržaj, koji je u najvećoj mjeri instruktivne prirode što prije isporučio s jasnim uputama i zadacima našim učenicima i kako bi se nastavni proces nastavio, ističe se u priopćenju.

Iz Vlade napominju da će odvijanje nastave na daljinu ići dinamikom kako odrede škole sukladno svojim kapacitetima.

Učenici će uspostavljenim komunikacijskim kanalima (grupe na društvenim mrežama, službene školske mrežne stranice ili postojeće obrazovne platforme) blagovremeno biti informirani o dinamici online nastave.

Istovjetno, održavanje nastave u osnovnim školama u HBŽ-u je u pripremi, o čemu će učenici biti na vrijeme obaviješteni, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.