U HBŽ-u zabranjen lov, poziv na iznošenje hrane za divljač

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije donijelo je naredbu o zabrani svih vrsta lovnih aktivnosti svim korisnicima lovišta Hercegbosanske županije do daljnjega zbog elementarnih nepogoda, odnosno visokoga snijega.

Istodobno pozivaju sve lovce i ljubitelje prirode da za ovo vrijeme povećaju iznošenje hrane u lovište, kako bi divljač smanjila kretanje u potrazi za hranom.  Samim svojim kretanjem po lovištu ujedno i sudjeluju u suzbijanju krivolova.

Također, napominju da uskoro kreće razdoblje lovostaja zbog reprodukcije divljači i tada je potrebno posebno osigurati mir u lovištima.

Krivolov općenito predstavlja veliki problem pri pokušajima da se na ovim prostorima uredi oblast lovstva i očuvanja prirodne bio-raznolikosti, što bi za Hercegbosansku županiju trebalo predstavljati jedan od oslonaca za razvoj.

Stoga će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije poduzeti napore i određene mjere koje omogućava zakon kako bi se ovaj problem sveo na minimum.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.