U HBŽ-u zabrana rada ugostiteljskim objektima, skraćeno radno vrijeme trgovinama

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na telefonskoj sjednici u utorak donijela je Odluku o zabrani i ograničavanju kojom se, među ostalim, zabranjuje rad ugostiteljskim objektima svih kategorija do 30. ožujka, u cilju provođenja izvanrednih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti i zaštite stanovništva.

Ovom odlukom zabranjuje se rad svim uslužnim djelatnostima, obrtima u kojima se ostvaruje neposredan bliski kontakt s klijentima, osim taksi službe te kladionicama, svadbenim salonima, fitnes centrima i dječjim igraonicama, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Osim toga, Odlukom se ograničava radno vrijeme u trgovinama prehrane, robe široke potrošnje i trgovinama stočne hrane od 7:00 do 18:00 sati, a isto radno vrijeme prakticirat će se i u trgovačkim centrima u kojima će moći raditi samo navedeni tip trgovina i ljekarne.

U trgovačkim objektima vrste drogerije i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača ograničava se radno vrijeme od 7:00 do 22:00 sata.

Zadužuju se općinska i županijska inspekcija, kao i Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a da vrše nadzor nad provođenjem ove Odluke svatko u okviru svojih nadležnosti.

Ova sjednica održana je na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, a Odluka stupa na snagu danom donošenja, stoji u priopćenju.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.