Kutle: Bankarski sektor u BiH je stabilan i likvidan – Jabuka.tv

Kutle: Bankarski sektor u BiH je stabilan i likvidan

Bankarski sektor u BiH je stabilan i potpuno likvidan, a banke aktivno rade na definiranju različitih modaliteta dostupnosti svih bankarskih usluga svim klijentima, bez obzira na epidemiološku situaciju.

U kontekstu aktualne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, Udruga banaka Bosne i Hercegovine informira građane da kontinuitet pružanja usluga od strane banaka i likvidnost sektora nisu upitni te da banke imaju kapacitete i spremnost da se nadalje aktivno prilagođavaju, navode iz Udruge banaka BiH.

Udruga banaka u stalnom je kontaktu i usko surađuje s nadležnim regulatorima s ciljem što efikasnijeg prevladavanja postojeće situacije. Također, u cilju opće zdravstvene zaštite, podsjećamo klijente na preporuku da maksimiziraju intenzitet korištenja digitalnih servisa banaka te da poslovnice posjećuju ukoliko je to zaista neophodno.

Prilikom posjeta poslovnicama bit će neophodno da klijenti ispoštuju preventivne mjere kako bi zaštitili sebe i zaposlenike banaka. Treba imati na umu i da korištenje kartica minimizira kontakt s novcem koji može biti prijenosnik zaraze, izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruge banaka Bosne i Hercegovine.

Bolnicama 30 milijuna KM za borbu protiv koronavirusa

(www.jabuka.tv)


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.