U gubitku kilograma može vam pomoći svakodnevna konzumacija kave

Svakodnevna navika ispijanja kave može vam pomoći da u gubitku kilograma, a naručito u skidanju masnih naslaga sa struka.

Nutricionistica Laura Burak navodi dobrobiti konzumacije kave ukoliko želite izgubiti kilograme, a ističe i da kava ne smije zamijeniti obroke ili međuobroke.

Burak navodi kako jedna šalica crne kave iznosi oko pet kalorija što je dodatno čini idealnim napitkom ako smo na određenom režimu prehrane.

Za početak, kava vam može pomoći da se osjećate siti, a to znači da vam može pomoći da izbjegnete prejedanje ili nezdrave grickalice. Također, daje vam poticaj energije i pokreće vaš metabolizam.

Količina kofeina u kavi dat će vam energiju i motivirati za vježbanje i ostatak dana. Nutrcionistica Burak navodi da je pored toga potrebno se fokusirati i na kvalitetan san te da ne smijemo pretjerivati s unosom kave kao izgovor za nedostatak energije.

Ono što ova nutricionistica navodi jeste da treba izbjegavati kave s dodacima kao što su mlijeko i šećer, jer će to usporiti napredak pri gubitku kilograma.

Čak i mlijeko od orašastih plodova, sjemenki i zobi danas zvuče kao zdraviji izbor, ali je prepuno šećera.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.