U Grudama održan projekt pod nazivom ”Prijavi mito, zaustavi korupciju!”

U ponedjeljak, 29. prosinca 2014. godine u hotelu ”Otok” u Grudama održan je projekt pod nazivom ”Prijavi mito, zaustavi korupciju!” Cilj ovog projekta bio je edukacija policijskih službenika o antikorupcijskim procesima.

U projektu su sudjelovali Vijeće mladih općine Posušje, Međunarodna organizacija policajaca IPA – Zapadno Hercegovačke Županije, Udruga C-Centar iz Mostara, a sve se odvijalo uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Na početku je sve prisutne pozdravio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i istaknuo važnost povezivanja mladih osoba sa policajcima i potrebu povećanja poštivanja policajaca od strane mladih, ali i profesionalniji odnos prema građanima pojedinih policijskih službenika.

mito-korupcija

Nakon toga, Augustin Zonjić iz Udruge C-Centar održao je kratko predavanje o korupciji i borbi protiv korupcije, te podijelio priručnike za policajce pod nazivom „Antikorupcija u džepu“.

Prisutnima se obratio predsjednik IPA-e ŽZH, Zoran Smital i zahvalio se svim sudionicima na suradnji. Nakon toga, uslijedio je konstruktivan razgovor o mnogobrojnim problemima i idejama, kao i druženje uz zakusku.

Uz članove IPA-e ZHŽ, Vijeća mladih općine Posušje i Udruge C-Centar, sastanku su prisustvovali: sudac Općinskog suda u Ljubuškom, Martin Martinović, općinski pravobranitelj općine Grude, Ante Kolobarić, pomoćnik načelnika općine Grude, Mladenko Barić, načelnik odjela za profesionalizaciju standarda u ŽZH, gospodin Vjekoslav Šimunović i načelnik Policijske Uprave Grude, Miro Pejić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.