U Federaciji BiH moglo bi se zaposliti 10.000 mladih

Federalna ministrica financija Jelka Milićević i suradnici razgovarali su s predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Nadeem Ilahi.

Na sastanku se razgovaralo o izvršenju Proračuna Federacije BiH za 2015. godinu, proračunu Federacije BiH za 2016. godinu, planiranim prihodima, rashodima i financiranju, revidiranim projekcijama, kao i o opcijama kod potencijalnog nedostatka financiranja.

Također je bilo govora i o glavnim ciljevima Vlade FBiH u pogledu fiskalnih reformi, strukturalnim reformama koje, između ostalog, uključuju Zakon o porezu na dobit, Zakon o porezu na dohodak, Zakon o bankama, plaće zaposlenih u javnom sektoru, zatim o mirovinama ostvarenim pod povoljnijim uvjetima, tekućoj likvidnosti, koordinaciji politika s nižim razinama vlasti, te o programu poticaja prvog zapošljavanja i samozapošljavanja u Federaciji BiH čijom bi se realizacijom zaposlilo oko 10.000 mladih u Federaciji, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Bravo,naslov potpuno ispravan,moglo bi se zaposliti 10 000 mladih.Samo da nije ovakvih političara,ovako uređene države,gdje administracija proguta sve od razine države,entiteta RS-e,federacije,kantona,županija,gradova,općina i slič.Ovoliko administracije ne može podnjeti niti NJemačka.A doći do posla u BiH-ni možeš samo ako si politički podoban,a ne stručan.Prema tome ovakve šupljake slušamo godinama i gledamo tko i kako se zapošljava.

  • Gagin zet i kći, Božine kćeri, njihove tajnice i tajničini mužići, ostalo još samo 9996 za popuniti, a i to će ZNA SE tko.

  • odvojili 20 miliona za zaposlenej 10.000 ljudi. 2000 po radnom mjestu.

    radi se o onoj demagogiji da plate firmi da neko provede tu 3 mjeseca, i polije nista, naravno skinu ga sa biroa, pa poslije supljiraju da su zaposlili toliek ljude.

    zato firmama uzimaju 0,5 posto za nezaposlene.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.