U Drugom svjetskom ratu poginule 2.173 osobe iz Širokog Brijega

Povjerenstvo za obilježavanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega i Komisija za hrvatski martirologij Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH – Povjerenstvo mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanjske biskupije, u proteklih pet mjeseci prikupljali su podatke za cjelokupni popis žrtava Drugog svjetskog rata i poraća na prostoru Širokog Brijega.

Na temelju prikupljenih i dostavljenih podataka evidentirane su 2.173 osobe iz Širokog Brijega koje su poginule u Drugom svjetskom ratu i poraću. Još jednom daje se prigoda za ispravku eventualnih grešaka ili nedostataka u priređenom popisu do 31. siječnja 2017. godine.

Konačni Popis javno će biti objavljen u Žrtvoslovu Grada Širokog Brijega koji je u pripremi, a svim žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća bit će podignut križ na ‘Groblju mira’ – Bile.

Popis preuzmite ovdje

Ispravke podataka dostaviti na mail: [email protected], putem faksa na 039/702-855 ili osobno na portu ulazu u zgradu Gradske uprave (fra Didaka Buntića 11).

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Nisu? A sto su ustase iz sirokoga radile? Isto sto i vampiri i ostali zlodusi i bili kaznjeni nakon 15. 5. 1945. i tako je trebalo biti da budu kaznjeni. Dao vam je tito papra.

  • Tito je zabranio kralju povratak i oduzeo mu sva prava. Tito je uhvatio i pogubio drazu mihajlovica i sve njegove oficire krvoloke. Ante je pustio cetnike da bjezu vani preko hrvatskoga teritorija na znanje. Isto tako bi ante lizo guzu drjzi mihajlovicu da je imo priliku. Ustase i cetnici ista kukavicka krvolocna govna.

  • Tovariti netkome zlocin multipliciranjem je perfidno koje se nemoze usporediti bilo kojim govorom mrznje a mnogi to cine od davnina.jedan zlocin nemoze se pravdati drugim.Moram reci cetnicima utome ste pobjedil nas

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.