U dokumentarcu “Posljednji ples” napokon došao red na Kukoča – Jabuka.tv

U dokumentarcu “Posljednji ples” napokon došao red na Kukoča

Nakon čak četiri epizode dokumentarca u kojima Toni Kukoč nije dobio pozornost koju zaslužuje, u petoj epizodi napokon je došao red i na njegovih pet minuta.

Tema je bila okršaj reprezentacija SAD-a i Hrvatske na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

U petoj epizodi dokumentarca pričalo se o tome kako su dva najjača imena Chicago Bullsa bila spremna prirediti “pakao” umjesto dobrodošlice budućem suigraču Kukoču.

Razlog tomu je što je tadašnji generalni menadžer Chicago Bullsa Jerry Kraus inzistirao na Kukoču, a Jordan i Pippen bili ljutiti što favorizira tamo nekog europskog igrača umjesto da iskazuje zahvalnost i bolje tretira one koji su bili dokazana klasa.

Točnije, dok je Jordanov suigrač čekao novi ugovor u Chicagu, Kraus se u Europi trudio oko dovođenja Kukoča u NBA ligu. Zbog činjenice da Jordan i Pippen nisu baš voljeli Krausa, iskalili su se na njegovom igraču Kukoču.

Nismo igrali protiv Kukoča, igrali smo protiv Krausea, rekao je Jordan u dokumentarcu.

Stoga su utakmice Hrvatske i Dream Teama iskoristili za dokazivanje Kukoču kako mu ondje nije mjesto. U prvom ogledu u skupini, Kukoč je odigrao lošu utakmicu koja je i plod odlične i žestoke obrane koju su na njemu igrali Jordan i Pippen.

U finalu su se opet sastali SAD i Hrvatska ali Kukoč nije imao problema kao u prvoj utakmici te je dokazao zašto se toliko za njega bori (i izborio) generalni menadžer Bullsa.

Kukoč je naglasio da nije znao uopće za tenzije između glavnih igrača Bullsa i generalnog menadžera te je bio zbunjen što su njegovi budući suigrači išli poprilično žestoko na njega tijekom utakmica.

Zbog svega što je prošao i učinio za Bullse, mnogi smatraju da je premalo pozornosti dato Kukoču.

ESPN-ov novinar i skaut Mike Schimtz navodi da bi rado vidio Kukoča u NBA ligi danas jer njegova igra savršeno odgovara modernoj košarci. Dodaje da bi Kukoč bio stroj za triple-doubleove s razinom slobode u igri kakvu ima Luka Dončić te podsjeća da je upravo on bio igrač koji je Europljanima otvorio vrata najjače košarkaške lige svijeta, piše Telesport.hr.

Slažu se s takvim stavom i mnogi koji su ostavili svoje komentare na Twitteru nakon odgledane epizode.

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.