U četvrtak neradni dan u ŽZH

Četvrtak, 18. studenoga, neradni je dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u ŽZH (Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, broj: 9/04), 18. studenoga je Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan Županije Zapadnohercegovačke, a na ovaj dan obilježava se Dan općine Grude.

18. studenog 1991. godine uspostavljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, sa sjedištem u Grudama.

U njezin sastav ušlo je 30 općina: Jajce, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Kiseljak, Fojnica, Dobretići, Kakanj, Vareš, Kotor Varoš, Tomislavgrad, Livno, Kupres, Bugojno, Uskoplje, Prozor, Konjic, Jablanica, Posušje, Mostar, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac i Ravno.

Županija Zapadnohercegovačka je utemeljena 12. lipnja 1996. godine. U sastavu županije su gradovi Ljubuški i Široki Brijeg administrativno sjedište te općine Grude i Posušje. Županija prostorno zauzima 1.362.2 km².

U Gorici će u četvrtak, 18. studenoga, u 10:00 sati izaslanstva položiti cvijeće na grob pokojnog predsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne Mate Bobana.

Istog dana u 10:30 sati cvijeće će biti položeno u Parku hrvatskih velikana kod spomenika hrvatskim braniteljima te će biti otkriveno spomen obilježje povodom 30. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Proslava Dana općine Grude i Dana ŽZH bit će završena istoga dana u 11:00 sati zajedničkom svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude i Skupštine ŽZH koja će biti održana u kinodvorani u Grudama.

Ćosić: Mi vrlo dobro znamo što je značila Herceg Bosna

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.