U četvrtak izložba grafika Edvina Dragičevića u Širokom Brijegu

U širokobriješkoj Franjevačkoj galeriji u četvrtak 23. studenoga bit će otvorena izložba splitskoga grafičara Edvina Dragičevića.

Otvorenje izložbe pod nazivom “Potraga za životnom ravnotežom”, koja će predstaviti grafike iz opusa ovoga splitskoga umjetnika, zakazano je za četvrtak u 18 sati.

Predgovor ovoj izložbi napisao je Josip Mijić, akademski slikar i predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, koji je istaknuo da Dragičevićeve grafike u promatraču izazivaju zbunjenost.

“Dragičevićeve grafike su ona djela pred kojima ćete najvjerojatnije, bez obzira jeste li priznati kustos ili vrsni poznavatelj umjetnosti, stati i ostati zbunjeni – nećete znati što da mislite. Teško ih je na prvi pogled dekriptirati i deskribirati jer su ujedno i perfektuirane i reducirane. U svim izloženim grafikama imamo naturalistički precizne oblike koji se zbog svoje izdvojenosti iz svijeta stvarnog prostora transformiraju u ogoljene činjenice. Praznina/bjelina koja ih okružuje dodatno ih apstrahira i približava znakovnom i simboličnom svijetu – oslobađa ih od naslaga svakodnevnice”, napisao je Mijić u predgovoru izložbi.

“Kontrolirati nemoguće” – grafika Edvina Dragičevića

Edvin Dragičević rođen je 1968. godine u Splitu, završio je Školu primijenjenih umjetnosti – smjer Grafika. Godine 1997. diplomirao je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja, na studijskoj grupi Likovna kultura u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika, Split (HULU) od 1993. godine.

Zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) u zvanju izvanrednoga profesora, gdje predaje kolegije Grafike. Do sada je održao 15 samostalnih  izložbi i sudjelovao na 124 skupne izložbe u zemlji i inozemstvu te je osvojio brojne nagrade.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.