U Čapljini zamalo eksplodirao spremnik goriva i izgorjeli parkirani autobusi

Zahvaljujući samo brzoj intervenciji čapljinskih vatrogasaca, u srijedu navečer spriječena je katastrofa širih razmjera u ovome gradu.

Požar, koji je prvo zahvatio travu i nisko raslinje, proširio se nošen jakim vjetrom na površinu u vlasništvu ”Autoherca”, gdje su parkirani autobusi ove tvrtke, a situacija je postala kritična kad je požar došao do spremnika za gorivo.

Na mjesto događaja izašla su vozila Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina s više pripadnika, koji su prvo počeli gašenje požara te evakuaciju mještana i prolaznika koji su se našli u blizini požara.

Požar je lokaliziran prvo kod spremnika za gorivo tako da je spriječena veća katastrofa, nakon čega je, u posljednji trenutak, spriječeno i širenje vatre prema više od 10 autobusa koji su se nalazili u blizini.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina Mate Jurković potvrdio je za Bljesak.info kako je požar lokaliziran oko 22.15 sati, te da će pripadnici ove postrojbe nastaviti dežurati na požarištu još neko vrijeme.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.