U Čapljini svečano postavljen kućni broj

Svečanim postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta postavljanja pločica na području Čapljine.

Riječ je o prvoj fazi, od ukupno tri faze projekta koji zajednički provodi grad Čapljina i Uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove HNŽ-a.

Pločicu je uz nazočnost ravnatelja Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose Ivana Leske, postavio gradonačelnik Smiljan Vidić.

Projekt je podijeljenu više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3.500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8.500 kućnih broja u Čapljini.

Pločice su izrađene od visokokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja, navode iz Grada Čapljine.

Grad Čapljina građanima neće naplaćivati postavljanje pločica s kućnim brojem.

Bitno je spomenuti da će svaka kuća biti satelitski označena (unesene točne koordinate) tako da, kada se projekt završi svatko će moći unijeti naziv naseljenog mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak točne lokacije.

U drugoj i trećoj fazi nastaviti će se s postavljanjem kućnih broja u gradu te ostalim naseljenim mjestima i naseljima , a također će se raditi dodatno označavanje prometnom i turističkom signalizacijom. Označavati će se ulice, smjerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrižja i kružni tokovi, istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Projekt će se financirati iz Proračuna grada Čapljine i sufinancirati od županijske i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, objavljeno je na službenoj web stranici Grada Čapljine.

Svečano otvoren bankomat u BiH

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.