U Bruxellesu održana izložba i predstavljanje nagrađivanih vina iz Hercegovine

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i članica Odbora za kulturu i obrazovanje EP-a Željana Zovko organizirala je u Europskom parlamentu svečanu izložbu radova Lidije Topić Bouwen i predstavljanje nagrađivanih vina iz BiH.

Zovko je otvorila izložbu zahvalom obitelji pok. Lidije Topić Bouwen za ustupljivanje njezinih umjetničkih djela za izložbu u sjećanje na njezino umjetničko djelovanje, bogat diplomatski put i sve što je učinila za dobrobit Bosne i Hercegovine.

Nazočnima su se zatim obratili suprug pok. Lidije Patrick, njezin sin Filip i sestra Ana, a u ime predsjednika HDZ-a BiH i HNS BiH dr. Čovića je govorila izaslanica u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Izložba je prikazala umjetnički put Lidije Topić Bouwen kroz godine s naglaskom na djela o opstanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i najvažnije povijesne epizode Hrvata kroz stoljeća, poput djela o hercegovačkom franjevcu i prosvjetitelju fra Didaku Buntiću te djela koje prikazuje 66 ubijenih hercegovačkih franjevaca mučenika.

Tijekom događaja Zovko je održala i predstavljanje nagrađivanih vina iz Bosne i Hercegovine, uključujući Carska vina Grgo Vasilj, Vinariju Čitluk, Vinograde Nuić i Podrume Andrija.

(www.jabuka.tv | Foto: EPP)

2 komentara

  • Pa što su se slikavali u garderobi, ili je tamo naš fra Didak za stalno? A dobro, uvik je i bio uz običan puk, paše sa garderobjerima😁

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.