U bilo koji segment društva da “zagrebemo”, naići ćemo na korupciju

Prvi Dani otvorenih vrata u partnerskim općinama Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT održani su u petak u Sarajevu, Doboju, Trebinju, Goraždu i Tomislavgradu u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Kako ističe liderica komponente za besplatno-pravnu pomoć Udruge INFOHOUSE Amina Bečić, postoje predrasude da su građani obeshrabreni, te kao prijavitelj korupcije vi se suočavate s čitavim sustavom, zbog tog razloga Mreža ACCOUNT dovela je čitav tim pravnika koji bi pomogli građanima da se iznesu s cijelim procesom.

”U proteklih godinu dana Mreža ACCOUNT je radila na 25 slučajeva i tri slučaja su riješena, a ostali su još u procesu”, istaknula je Bečić.

Naglasila je i da gdje god ”zagrebemo” u bilo koji segment društva, naići ćemo na korupciju.

Građani će danas, ukoliko žele, dobiti usluge besplatne pravne pomoći, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđen pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a.

Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realiziraju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja više od 70 organizacija civilnog društva u BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.