U Bihaću plakati kojima se traži istina o generalu Vladi Šantiću

Središte Bihaća osvanulo je oblijepljeno upravo na obljetnicu utemeljena Armije BiH plakatima generala HVO-a i HV-a Vlade Šantića koji je nestao i ubijen pod još uvijek pravosudno nerasvijetljenim okolnostima zbog opstrukcija više državnih i federalnih institucija, piše Večernji list BiH. Izuzev na Facebook stranici “Potpora obitelji generala Vlade Šantića”, ova informacija zatajena je u javnim servisima.

“Na obljetnicu 5. korpusa Armije BiH, u kojem su se borili mnogi časni ljudi zajedno rame uz rame s vojnicima HVO-a protiv srpskih postrojbi u području gdje nije bilo nikakvih sukoba između Hrvata i Bošnjaka i gdje su, uz pomoć Hrvatske vojske, i uspjeli deblokirati okruženi Bihać i spasiti ga da ne postane nova Srebrenica, kojim je, nažalost, zapovijedao Atif Dudaković, osoba izravno odgovorna za odvođenje generala Šantića u nepoznato, osvanuli su plakati na kojima se otvoreno proziva i poziva Tužiteljstvo i ostale odgovorne institucije da se konačno aktiviraju u predmetu likvidacije generala Šantića, slučaja koji jedini narušava prijateljske odnose ondašnjeg stanovništva”, navodi se na FB stranici te dodaju i fotke s plakatima.

Dodaje se kako veliki broj građana otvoreno podržava istragu u ovom slučaju i daje potporu obitelji Šantić i poziva na suđenje odgovornima u ovom slučaju, ali i u drugim slučajevima ratnog zločina i kriminalnih aktivnosti. 
Na plakatu, uz generalovu fotografiju, stoji i pitanje Tužiteljstvu US županije – zašto šutite? Istodobno sa sve glasnijim prozivanjem generala Atifa Dudakovića i nekadašnjeg zapovjednika Vojne policije Armije BiH Hamdije Abdića Tigra za nestanak generala Vlade Šantića, stigao je i odgovor Abdićeva brata Hakije koji je zaprijetio da će podići revoluciju ako ga se uhiti zbog ovog slučaja.

“U BiH su odavno zreli uvjeti za dizanje revolucije. Ovo bi bio jedan od razloga i povoda jer Hamdija Abdić Tigar nije bilo tko ni u BiH ni u Bihaću. Oslobađanje BiH ‘95. krenulo je iz Bihaća. Peti korpus je oslobodio najviše teritorija u BiH. Danas također treba osloboditi BiH od nakaradnog sustava. Zato bih digao revoluciju, jednim udarcem – sve muhe”, rekao je Hakija Abdić.

(Večernji list)


5 komentara

  • Moj Šantiću ,pa vidiš da nemaš podršku niti hrvatski političara u institucijama vlasti a kamo li bošnjačkih.Politička mafija,neznam kako ih drugačije nazvati nakon svega nam vlada već 20 god.i prećudno radi svoje osobne koristi i lopovluka nažalost trguju svim pa i mrtvim,stradalim i zvjerski ubijenim kao što je i tvoj otac.Da tu ima volje u institucijama vlasti,Sudovima,tužilaštvima to bi se riješilo u roku od 30 dana kao i slučaj Leutar,koji stoji kao velika sramota pravne države. Na veliku žalost svih građana i države BiH-ne sve se radi da se ti zločini i takvi zataškaju a materijalni dokazi koji su postojali uklone i unište.To je jedna gorka istina vremena,društva i države gdje živimo.

  • Ovo nije proleter nego sin ubijenog gen.Šantića majmune jedan. I smilje da bih sadio mora te netko stajati iz politike,pa dobijež koncesiju za korištenje zemlje na 30 god.,pa tu koncesiju po običaju nemoraš plaćati,pa dobiješ poticaje,pa dobiješ besplatno sadnice itd.Ovo mogu samo podobni,privilegirani iza kojih stoji netko iz vlasti,politike.Jadni seljak koji ide sve o svom trošku,on se mora dobro namučiti,uložiti pa ako što iščupa na kraju,neka mu je dragi Bog na pomoći.Ovi što uzimaju,dobivaju hektare državnog zemljišta na koncesiju,a nikada se do sada u životu nisu bavili nikakvim vidom poljuprivrede, jasno tko stoji iza njih. Tako da ovog mladića pustite na miru,valjda ima pravo na dostojnu sahranu kostiju svoga oca…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.