U BiH u potpunom siromaštvu živi 13 posto djece

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u subotu na Wilsonovom šetalištu organizacije SOS Dječja sela BiH i Centar za obrazovne inicijative Step by Step koji je podržao Save the Children, realizirat će niz aktivnosti kako bi skrenule pažnju cijelog društva na značaj obitelji i tešku situaciju u kojoj se nalaze porodice s djecom, kao i važnost odgoja i obrazovanja djece.

Tim povodom za cijelu porodicu bit će organiziran veliki broj kreativnih, edukativnih i zabavnih radionica.

Međunarodni dan obitelji je prilika da se, glasnije nego inače, stavi fokus na njezin značaj, na činjenicu da je svaka obitelj posebna i jedinstvena, ali im je zajednička uzajamna briga i ljubav za sve njezine članove.

Rezoluciju o obilježavanju 12. svibnja, donijela je Opća skupština UN-a 20. rujna 1993. godine.

Također ovo je dan kad se trebamo podsjetiti da, nažalost, sva djeca nisu u prilici odrastati u obiteljskom okruženju te da veliki broj obitelji trebaju podršku da bi bolje funkcionirale.

“Raspoloživi podaci govore da 56 posto od ukupnog broja siromašnih u BiH čine obitelji s djecom. U obiteljima koje se mogu svrstati u kategoriju najsiromašnijih živi 13 posto djece, dok 29 posto djece živi na granici siromaštva.

Siromaštvo je najveći pojedinačni uzrok uskraćenosti u razvoju i obrazovanju kod djece. Dok je u 2011. godini zabilježen novi pad nataliteta i to za 5,64 posto, u siromaštvu živi oko 66 posto obitelji s troje i više djece i 32 posto obitelji s dvoje djece”, navode iz SOS Dječja sela BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.