U BiH sve više djece obolijeva od tumora – Jabuka.tv

U BiH sve više djece obolijeva od tumora

U protekloj godini ukupni rashodi Federalnog fonda solidarnosti za program liječenja u inozemstvu iznosili su 5,760.819 KM. Međutim, taj broj je za prvih šest mjeseci ove godine daleko premašen.

Naime, prema podacima Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, procijenjeni troškovi za prvih šest mjeseci 2015. za liječenje osiguranika u inozemstvu iznose oko 8 milijuna KM, piše Večernji list.

Na pitanje je li se broj povećao ili smanjivao posljednjih godina, vezano uz broj liječenja osiguranika u inozemstvu, Suada Kovačević iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH kazala je za Večernji list BiH kako o smanjenju broja liječenja u odnosu na prethodne godine ne može govoriti jer se pravilnik počeo primjenjivati od veljače 2014.

”Samim tim provedba istog u toj godini je kasnila pa je možda zbog toga, a i zbog povećane patologije obolijevanja, broj zahtjeva znatno povećan, pa smo za prvih šest mjeseci imali približno isti broj zahtjeva kao za 2014.” kazala je Kovačević, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kako nece kad su svud oko nas raznorazne antene koje se postavljaju preko noci i bez pitanja gradjana?! A u skoli u Buhovu smjestena telefonska centrala koja jako zraci. Jer kad zraci jedan mali radio ili mobitel, mozete misliti koliko zrace te centrale! A nikoga nije briga…..

  • nisu samo antene vec i ishrana…ne odrastaju na domacem mliku i kajmaku vec na raznoraznim pripravcima i na kojekakvim glupostima što kipe s polica…dajte dici malo pršuta i špeka a ne …-neću reći da ne reklamiram besplatno 😛

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.