Božo Ljubić nositelj liste HDZ-a za dijasporu – Jabuka.tv

Božo Ljubić nositelj liste HDZ-a za dijasporu

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić bit će nositelj liste za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Hrvatski sabor, doznaje Večernji list.

Ljubić će na tu poziciju biti kandidiran u okviru dogovora koji su postigli čelnici dviju sestrinskih stranaka, kao i najveći dio predstavnika stranaka okupljenih oko HNS-a. To je prvi put da se HDZ odlučio postaviti Hrvata koji živi, radi i politički je aktivan u BiH na prvo mjesto liste za 11. izbornu jedinicu koja se najčešće naziva lista za dijasporu.

Uz Ljubića, na ovoj će se listi naći i sadašnji saborski zastupnik Ivan Šuker koji je podrijetlom iz BiH, kao i predstavnici dijaspore te još nekoliko dužnosnika iz BiH. Prijašnjih godina HDZ-ova lista u 11. izbornoj jedinici bila je neprikosnovena i nitko joj nije uspio oduzeti mandat za Hrvatski sabor.

Na predstojećim izborima jedina ozbiljnija konkurencija u ovoj izbornoj jedinici HDZ-u BiH mogla bi predstavljati lista stranke Milan Bandić 365 kojoj se nedavno priključio i Ljubo Jurčić, piše Večernji list.

Ova dvojica Gruđana, bivših članova SDP-a, mogla bi prikupiti dio glasova na području Hercegovine, no vrlo teško mogu poremetiti planove HDZ-a čije je biračko tijelo, od Australije, Njemačke i SAD-a, vrlo homogeno i disciplinirano. Neke od političkih stranaka iz HNS-a BiH imaju partnerske odnose s drugim političkim opcijama iz Hrvatske, no većina će, izvjesno je, poduprijeti HDZ-ovu listu za dijasporu.

Kako bilo, kvota koja se bira u Hrvatski sabor iz 11. izborne jedinice iznosi tri zastupnika i ne ovisi o izlaznosti birača. Izbori će se, kao i ranijih godina, održavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • PA MOJ DOKTURE KADA ĆEŠ REĆI DOSTA MIJE UVJEK MALO PA DAJ TE PROSTORA MLADOM SVIJETU U KOJEGA SE KUNETE IPAK NOVAC JE ČUDO TKO SE JEDNOM OTRUJE CILI ŽIVOT BUDE OTROVAN SREĆA ZA NJEGA PA JE DOKTOR

 • Jebo vas on takav star. Sve je funkcije i stranke izmjenjao sada ga treba udomiti u HRVTSKI Sabor da mu riješimo saborsku mirovinu 16.000 kuna. Neka i brata Mariofila povede bolje će proći. Smradovi jedni ljigavi.Čoviću ako nemamo nikog mlađeg nemoj niti njega,ako ti je tako dobar kući ga povedi na Bare.

 • Dobro Mariofil to se već zna..nadprirodno komunikativan i sposoban,bez njega se nikako ne može.Ja mu predlažem da povede i šuru Marija s kojim je smuvao tisuće invalidnina,Koji šljam..Ova vukojebina ne može maknut milimetar naprid s ovakvim ljigavcima.

 • ovaj se ni u svojoj kući ništa ne pita

  kad sam bio klinac njegova žena Spomenka , sada od sto kila, je nas klince mlatila ko volove u kupusu , di neće njega smotanka

 • Svaka čast Ljubiću za neke njegove poteze, ali ovo nema smisla. Treba graditi nove ljude, a ne reciklirati ove potrošene. A Ivan Šuker na drugom mjestu je još veća katastrofa, koliko je on puta prespavao u tzv. dijaspori i koje probleme on dijeli s ljudima iz čijeg je on kraja porijeklom. Koliko puta su se u saboru zastupnici koji su porijeklom iz BiH javili za naše probleme?
  Ostajemo podrepaši dnevne hrvatske politike, kao što smo bili i tijekom referenduma za nezavisnost BiH i “livanjskog pitanja”, kao što smo bili pri osnivanju Herceg Bosne i kao što smo bili pri potpisivanju washingtonskog i daytonskog sporazuma, gašenja Herceg-Bosne, samouprave itd.. Katastrofa. Ivan Šuker da zastupa Hrvate iz BiH.

 • Ljudi otvorite već jednom oči…kakav HDZ e.Pa Ljubić je običan šupak koji je 93. krpio balije u sarajevu.mogao je izić da je htio. A ja ne mogu vjerovati da netko može glasat za bilo što ako je tu Dragan Čović i Karamarko…
  Udbaška posla.

 • Isuse Boze jadni ti smo..
  Ovome nema kraja. Iz jedne fotelje u drugu primisti svoju guzicu dobru placu u dep i narode sugo ko te jebe nek je meni dobro a vi ako ne glasate za me nadopisat ce se ko i svima i tebi dobro.

 • Ovo se stvarno više nada gutat. Pa do kada pi.ka mu materina. Pa nemože o sebi da stoji a kamoli da razmišlja glavom. Iako sam uvijek bio uz HDZ, mislim da su doživjeli kolektivni moždani udar. Pa šta vam je više, koji vam je ku.ac bando jedna lopovska. Sramim se za svih 20 godina za koje sam vam davao bezrezervnu podrku, ali ovo je stvarno previše!

 • Ivan Šunker-nadimak dobio po tom što mu je sudskim organima ,poznati mesar -izjavio kako mu je svaki mjesec davao ili darivao besplatno punu vreću kobasica i šunke za pitaj boga kakve već usluge.Naravno, bilo bi pošteno spomenuti i jedno dobro utovljeno tele, koje bi dotični mesar (mjesečno)poklonio našem šunkeru.
  Postao hit na you tube,nakon što su amerikanci u vrlo gledanom showu vodjeli kako ččovjek propada odnosno nestaje ispred kamere..

  Ništa nije učinio za Hrvate Hercegovine , kao ni Bosne ZA CIJELOG SVOG SABOROVANJA I MINISTARENJA , OSIM ŠTO ĆE OSTATI POZNAT PO SLUČAJU FRANAK, KADA SE U DOGOVORU S BANKARSKOM OLIGARHIJOM , i Jacom Kosor-proslavio , zaduženjem Hrvata u Francima kod lihvarskih -uglavnom austrijskih banaka. Vjerni sluga uz Škegru, Prku i još cijelu galeriju likova , bankarsko, korporacijskog lobija, u guljenju seljaka i građana cicijskim kamatama i gulikoškim uvjetima financiranja.
  Samo mu šunkeru, fali još kao pripomoć na listi za dijasporu njegov stranački kolega i poznati saborski ponuđivač svojih usluga . Jandroković-čovjek, bolje rečeno nečovjek .koji će zauvijek ostati poznat po izjavama i traženju naloga od američke ambasade -što još mora i treba učiniti -kako bi obespravio Hrvate, Bosne i Hercegovine. Vidjeti izvor Snovden-vikkilieks-2009 godine…
  Ostale ponuđače dijaspore bolje je i ne spominjati , da se ne bi pokvario ugodan nedjeljni ručak ,pa samim time i probava. Recimo onaj grudski bandit Bandić. Čovjek koji nas je prevario tisuću puta do sada , a ponajviše 2009-2010 godinu ,kada je na prevaru di blagoslov , naših glavnih političkih , pa i crkvenih struktura -dobio više manje oko sto tisuća glasova Hrvata iz BiH.
  Zauzvrat smo od njega , dobili ono što smo i trebali očekivati-šaku od lakta ili bosanski grb. Komunist kojem u današnjoj Hrvatskoj , nijedan relevantan političar s bloka ljevice ,nije ni do koljena. Titoist od glave do pete,bliski prijatelj sumnjivo obogaćenih tajkuna , dojučerašnjh smutljivaca i lovaca po kokošinjcima. Rodbinsko blizak osobama ,koje su itekako povijesno i partijski odano vezane sa strukturama SKJ I PARTIJE Druga Tita.Osobama vezanim još sedadesetih g. prošlog stoljeća s komunističkim režimom oličenim u strukturama KOS I UDBE,e.
  Mora se jedno priznati režiserima i odgovornima za klasifikaciju i vertuifikaciju ove izborne liste-imaju ukusa , zapravo imaju istančan neukus -koji se Hrvatima BiH ,već nekolko puta smučio…

 • Jedini kandidat koji je zasluzio biti je Zeljko Glasnovic i niko drugi ako imalo pameti imate .
  Svi drugi gledaju novac svaki mjesec jos i predsjednik hDZ- a u B i H umjesto Covica on nikoga ne predstavlja nego sebe!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.