EUFOR-ovi vojnici stižu u BiH

U Bosnu i Hercegovinu narednog tjedna dolazi 250 vojnika rezervnih snaga iz Francuske, Italije i Rumunjske.

U BiH će ostati mjesec dana, a bit će u sklopu EUFOR-ovih snaga.

Ovo je rečeno 3. travnja na konferenciji za medije u bazi Europskih vojnih snaga (EUFOR) Butmir u Sarajevu.

Bit će to prilika da Oružane snage BiH (OS BiH) održe vježbu sa europskim snagama. Možemo očekivati pojačano prisustvo trupa i opreme u BiH uoči vježbe, rekao je na konferenciji za novinare Zukan Helez, ministar obrane BiH.

Zapovjednik Europskih vojnih snaga u Bosni i Hercegovini, generalbojnik Laszlo Sticz je rekao da će na taj način biti unaprijeđena suradnja rezervnih snaga, kao i suradnja EUFOR-a sa OS BiH.

Trenutno je u Bosni i Hercegovini više od 1.100 vojnika EUFOR-a, a aktiviranjem rezervnih trupa iz inozemstva može se angažirati ukupno 3.500, prenosi RSE.

Očekivano intenzivnije kretanje EUFOR-ovih vozila na cestama u BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Operation EUFOR Althea)

13 komentara

  • Sigurno dolaze da nam opet istovare otrovni osiromašeni uran kako ga ne bi morali skladištiti skupo u svojim zemljama, a nas će ujedno trovati kao što to i rade i kao što su napravili za vrijeme rata pa sad svi obolijevamo i umiremo od raka! nek nam je dragi Bog na pomoći! A naše budale od političara na sve pristaju! Vlastitu djecu truju i žrtvuju i nije ih briga!

  • Ovako su 45 dosli i britanski dobrocinitelji pa pomogli instalirati partigane a onda 90tih pomogli instalirati mutante demokracije.
    Biće Trumanove pure on je nas uvik volija. Apardone Trumpanove.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.