U BiH boravi između 1.500 i 2.000 migranata

Vijeće ministara BiH upoznato je o Informaciji Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini i naglasilo da je smanjen njihov broj u BiH te da se nastavlja pojačani nadzor državne granice i aktivnosti za smještaj migranata.

Službi za poslove sa strancima od 1. siječnja do 23. rujna ove godine prijavljeno je 15.116 nezakonitih migranata, a namjeru za azil izrazilo je njih 14.101, ali su zahtjev za azil podnijela 1.103 migranta. Najviše migranata došlo je iz Pakistana (5.163), Irana (2.196), Sirije (2.088), Afganistana (1.480) i Iraka (1.369).

Procjene govore da u BiH trenutno boravi između 1.500 i 2.000 migranata.

Vojarna „Ušivak“ u Hadžićima spremna je za prihvat i smještaj migranata, a u objektu hotela „Sedra“ smještene su obitelji s djecom.

U tijeku su i radovi kojima se stvaraju uvjeti za smještaj većeg broja migranata u Đačkom domu u Bihaću u kojem trenutno migranti i borave. I dalje se vode intenzivne aktivnosti na rješavanju problema s predstavnicima vlasti Velike Kladuše za privremeni smještaj migranata u objekat Agrokomerca, prenosi Večernji.ba.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.