U akciji “Mreža” uhićeno 30 osoba za počinjenih 499 kaznenih djela

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije u proteklom su razdoblju, u okviru operativne akcije kodnoga naziva “Mreža”, poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizirane grupe koja se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U nastavku realizacije ove operativne akcije danas u ranim jutarnjim satima policijski timovi započeli su istodobne pretrese na 51 lokaciji na području Zeničko-dobojske županije, na četiri lokacije na području Srednjobosanske županije, dvije lokacije na području Trebinja i jednoj lokaciji u Posušju.

Pretresi objekata na 58 lokacija vrše se s ciljem pronalaženja i privremenoga oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i uhićenja 35 osoba koje se sumnjiče za izvršenje navedenih kaznenih djela.

Tijekom provođenja operativne akcije “Mreža” dokumentirano je 499 kazneno-pravnih radnji za koje se sumnjiče članovi organizirane grupe protiv koje je ova akcija i usmjerena.

Policijskim timovima Uprave policije MUP-a ZDŽ u naznačenim aktivnostima pomoć pružaju pripadnici Federalne uprave policije te pripadnici ministarstava unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Tuzlanske županije i Srednjobosanske županije i tom prilikom angažirano je više od 450 policijskih službenika.

U ovoj akciji uhićeni su: M. D., rođen 1977. godine, iz Viteza, L. N., rođen 1977. godine, iz Zenice, H. J., rođen 1982. godine, iz Zenice, M. A., rođena 1989. godine, iz Zenice, K. V., rođena 1989. godine, iz Maglaja, B. A., rođen 1989. godine, iz Zenice, P. D., rođen 1977. godine, iz Zenice, S. S., rođen 1970. godine, iz Zenice, M. Č., rođen 1980. godine, iz Zenice, T. A., rođen 1982. godine, iz Zenice, P. S., rođen 1977. godine, iz Kaknja, B. H., rođen 1975. godine, iz Zenice, A. E., rođen 1986. godine, iz Zenice, M. A., rođen 1985. godine, iz Zenice, H. A., rođena 1990. godine, iz Zenice, Š. I., rođen 1965. godine, iz Zenice, Š. A., rođen 1996. godine, iz Zenice, H. M., rođen 1989. godine, iz Zenice, O. F., rođen 1976. godine, iz Zenice, H. N., rođen 1982. godine, iz Zenice, M. E., rođen 1992. godine, iz Zenice, R. A., rođen 1977. godine, iz Travnika, B. A., rođen 1995. godine, iz Zenice, H. E., rođen 1987. godine, iz Zenice, L. E., rođen 1953. godine, iz Zenice, Š. D., rođen 1979. godine, iz Zenice, Š. M., rođen 1980. godine, iz Zenice, H. Dž., rođen 1990. godine, iz Maglaja, H. S., iz Maglaja i M. A., rođena 1984. godine, iz Zenice.

Dosadašnjim aktivnostima u okviru izvršene akcije pronađeno je i privremeno oduzeto 50 materijalnih dokaza u vidu pojedinačnih isporuka opojnih droga. Također su pronađena i oduzeta tri pištolja, 1110,85 grama opojnih droga, pet drobilica za marihuanu, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje, 92 komada municije, veća količina tableta sa psihoaktivnim tvarima i jedan zračni pištolj.

U tijeku je privođenje uhićenih osoba u službene prostorije, gdje će nad istim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, biti predana na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Super sto hapsite ove ali ako im sudovi ne potvrde vase dokaze i ne osude ih zali Boze troskova pokrivenih zaduzenom lovom MMF.Jer kad hapsite politicare sva njihova nedjela budu po zAkonu te ih oslobode sudovi a za troskove novo zaduzenje drzave.A sta bi sa paradzematima samo RS optuzi Efendiju Kavazovica.

Komentiraj: