Twitter spriječio dijeljenje kontroverznog članka NY Posta o Bidenu, javio se Trump – Jabuka.tv

Twitter spriječio dijeljenje kontroverznog članka NY Posta o Bidenu, javio se Trump

Internetski društveni div Twitter onemogućio je korisnicima da dijele ili linkaju kontroverzni članak New York Posta o demokratskom kandidatu za predsjednika SAD-a Joeu Bidenu i njegovom sinu Hunteru.

Korisnici koji su pokušali podijeliti članak dobili su poruku upozorenja da njihov zahtjev ne može biti ispunjen “jer su Twitter ili partneri tu vezu prepoznali kao potencijalno štetnu“.

Upozorenje su dobili i korisnici Twittera koji su pokušali kliknuti poveznicu na članak.

U članku se navodi da je Bidenov sin Hunter upoznao ukrajinskog poduzetnika s ocem dok je kao potpredsjednik vodio američke odnose s Ukrajinom te da je stariji Biden svoju diplomaciju prilagodio Kijevu kako bi pomogao sinovim poslovnim interesima.

Biden je sve negirao i tvrdi da sa svojim sinom nije razgovarao o svom poslu. Stručnjaci također kažu da su navodi lažni te se postavljaju pitanja o izvorima članka.

Čini se da je Twitterova odluka o sprječavanju korisnika da dijele članak dio napora tvrtke da ograniči širenje dezinformacija na svojoj platformi uoči američkih predsjedničkih izbora u studenom. Facebook je također najavio da će smanjiti distribuciju članka dok se ne provjeri točnost činjenica.

Želim biti jasan da ovu priču mogu provjeravati Facebookovi partneri za provjeru činjenica. U međuvremenu smanjujemo njezinu distribuciju na našoj platformi, kazao je predstavnik Facebooka Andy Stone na Twitteru.

Predsjednik Trump jučer je kritizirao odluku Facebooka i Twittera da ograniče distribuciju priče NY Posta.

Tako je strašno da su Facebook i Twitter uklonili priču New York Posta o “Smoking Gun” (nepobitan dokaz kaznenog djela) e-mailovima koji se odnose na Uspavanog Joea Bidena i njegovog sina Huntera. To je za njih samo početak. Nema ništa gore od korumpiranog političara, napisao je Trump na Twitteru.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.