Twitter počeo blokirati neregistrirane korisnike

Otkako je nova uprava preuzela kontrolu nad Twitterom, platforma neprestano prolazi kroz promjene.

Nedavno su neki korisnici primijetili novu iznenadnu promjenu.

Ako pokušate pogledati tweet bez da imate Twitter račun ili se prijavite na svoj postojeći račun, uopće nećete moći vidjeti tweet. Čini se da platforma društvenih medija blokira neregistrirane korisnike. Ako želite vidjeti što društveni mediji nude, trebat će vam račun.

Ažuriranje je došlo iznenada, a prema riječima Elona Muska, radi se o privremenoj hitnoj mjeri. Društvene mreže prošle su godine prošle kroz brojne probleme zbog smanjene radne snage. Možda je ovo samo greška ili sigurnosni problem koji će uskoro biti riješen. Ako je to trajna promjena, očekujemo da će Twitter uskoro izdati službenu izjavu.

Ako se Twitter odluči zadržati na ovakvom ponašanju, bio bi agresivan zaokret pretvaranja posjetitelja u korisnike Twittera. Utjecaj ove politike na korisnike i posjetitelje Twittera ostaje nepoznat, piše Bajtbox.com.

Korisničko iskustvo na Twitteru neprestano se mijenja. Za neke korisnike ove su promjene došle na gore. Stoga postoji val korisnika koji počinju razmatrati alternative.

Dok okorjeli obožavatelji društvenih medija ostaju vjerni, stalne promjene brzo pogoršavaju korisničko iskustvo za one koji nisu sigurni trebaju li nastaviti s društvenim mrežama.

Prošle godine Musk je angažirao poznatog iPhone hakera Georgea Hotza da popravi njegovu značajku pretraživanja i riješi se upita za prijavu koji sprječava neregistrirane korisnike da pregledavaju web stranicu. Hotz je dao ostavku na manje od polovice svog 12-tjednog pripravničkog staža u tvrtki, tvrdeći da nije mislio da postoji ikakav stvarni utjecaj koji bi tamo mogao učiniti.

U travnju ove godine Twitter je eliminirao značajku pretraživanja platforme za neregistrirane korisnike u cijelosti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.