Twitter: Od sada možete objavljivati 280 znakova u tvitu

Twitter je krajem rujna počeo s testiranjem povećanja broja znakova u tvitovima te je mala grupa korisnika mogla objavljivati 280 znakova u jednom tvitu.

Nakon provedenog testiranja iz kompanije su objavili kako je većina korisnika ipak ostala vjerna broju znakova na koje su navikli svih ovih godina te je u samo pet posto tvitova korisnika koji su imali mogućnost objave 280 znakova objavljivano više od 140 znakova, dok je u samo dva posto tvitova objavljeno više od 190 znakova.

Iako su na početku korisnici koji su bili dio testne grupe objavljivali tvitove s velikim brojem znakova jer im je to bilo novo i zanimljivo, na kraju su se vratili na staro i sami su limitirali broj znakova na 140, piše Zimo.hr.

Iz Twittera su jučer objavili kako je završilo testno razdoblje te sada skoro svi korisnici ove društvene mreže imaju mogućnost objave 280 znakova – kažemo skoro svi jer ova opcija neće biti dostupna na japanskom, kineskom i korejskom jeziku.

Ova društvena mreža osnovana je 2006. i od tada se broj znakova koji se mogu objaviti u tvitu nije mijenjao, iako su uvedene neke manje promjene pa se tako u odgovoru korisnicima ime korisnika više nije ubrajalo u ograničenje od 140 znakova. Do sada su korisnici koji su htjeli objaviti više znakova ili pisali više uzastopnih tvitova koje su označavali s npr. 1/5, 2/5 i slično ili su tvit s velikim brojem znakova objavljivali kao fotografiju.

Bit će zanimljivo vidjeti na koji će način reagirati korisnici na ovu promjenu i hoće li iskoristiti nove mogućnosti ove društvene mreže ili će ipak zadržati stare i navike i svoje misli izraziti što manjim brojem znakova.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.