Twitter najnovijom značajkom nastavlja bitku protiv zlostavljača i lažnih profila

Popularna društvena mreža uvodi nove sigurnosne mjere. Ako želite novi profil, prvo ćete morati potvrditi telefonski broj i adresu elektroničke pošte.

Globalno poznata mikroblogerska platforma već je dugo vremena pod pritiskom zbog sve prisutnije širenja govora mržnje. Twitterov izvršni direktor Jack Dorsey priznao je da je Twitter potcijenio ‘negativne posljedice mikrobloginga na Twitteru koje utječu na pravi svijet’ dozvolivši razgovore o globalnim temama u formatu javnog foruma, prenosi Tportal.hr.

Na oduševljenje (skoro) svih, Twitter je uveo novu značajku koja bi zbilja mogla pomoći.

Jedan od najvažnijih dijelova našeg posla je poboljšanje kvalitete razgovora na Twitteru omogućivši ljudima pristup pouzdanim, relevantnim i kvalitetnim informacijama, piše u najnovijem blogu iz Twittera.

Bitka protiv negativaca

Kako bi doprinjeli postizanju ovog cilja, uveli smo mjere za borbu protiv zlostavljanja i trolanja, nova pravila vezana uz govor mržnje i nasilni ekstremizam, a uvodimo nove tehnologije te zapošljavamo nove zaposlenike koji će pomoći u borbi protiv spama i zlostavljanja.

Do danas smo se na Twitter mogli logirati putem jednostavnog procesa, što je zapravo bio dvosjekli mač. Makar je registracija bila lagana, trolovima je bilo iznimno lako napraviti nekoliko profila za spam. Kako bi suzbio ovu aktivnost, Twitter je uveo novo pravilo prema kojem novi korisnici moraju potvrditi svoj broj telefona i email adresu prije prve objave.

Kakve profile ciljaju?

Twitter će također reducirati vidljivost profila koje smatra sumnjivima, mičući ih s liste followera. Također će raditi na tome da poštene korisnike odvrati od slijeđenja profila koji su zapravo spam.

Nakon što Twitter prepozna spammerski ili zlonamjerni profil, zaključat će ga sve dok on ne prođe test za provjeru koja uključuje, pogodili ste, potvrdu emaila ili telefonskog broja. Nadalje, svi profili koji pokazuju visoku razinu aktivnosti korištenjem heštegova bez ikakvog odgovora također će morati odraditi verifikaciju. Ovo bi moglo funkcionirati putem reCAPTCHA-e ili zahtjeva za promjenu zaporke.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.