Tvrtka koja u BiH uvozi proizvode ”Pekabesko” tvrdi da su potpuno ispravni

Svi proizvodi kompanije “Pekabesko” koji su uvezeni u BiH u potpunosti su ispravni i zadovoljavaju sve propisane standarde kvaliteta i sigurnosti hrane, tvrdi se u priopćenju kompanije “Leburić komerc”, koja je generalni uvoznik “Pekabesko” proizvoda za BiH.

”Rezultati naknadne analize, koju je na 80 proizvoda iz “Pekabesko” asortimana proveo Veterinarski institut Republike Srpske “dr. Vaso Butozan”, pokazuju da nijedan proizvod ne sadrži više od 4,5 grama dodanih fosfata po kilogramu, dok oko 90 posto proizvoda sadrži manje od 2,5 grama dodanih fosfata po kilogramu, u odnosu na propisanih pet grama po kilogramu”, navodi se u priopćenju.

Kompanija “Leburić komerc” dostavila je, dodaje se, rezultate naknadne analize Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i svakog trenutka očekuje da taj resor dozvoli nastavak prometa “Pekabesko” proizvoda i okonča “beskrupuloznu prevaru potrošača i javnosti, koja je prouzrokovala milijunske štete po proizvođača i uvoznika, a koja svakim trenutkom zabrane ispravnih proizvoda umnožava katastrofalne posljedice po tržište i gospodarstvo Republike Srpske”.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.