Tvrtka iz BiH nakon haubice razvija novo razorno oružje

Kompanija BNT – Tvornica strojeva i hidraulike Novi Travnik, koja je proizvela prvu bh. haubicu, radi na razvoju još jednog razornoga oružja. Riječ je o minobacaču dugog dometa, za što je dobila i financijsku podršku Vlade FBiH. Vlada je odlučila podržati rad tog poduzeća s 300.000 KM, a sredstva su, između ostalog, namijenjena za razvoj minobacača dugog dometa.

“Sredstva su namijenjena za povećanje produktivnosti kroz nabavu kompresora, popravak i optimizaciju kapaciteta za cinčanje i kromiranje, popravak i modernizaciju uređaja u okviru laboratorija, popravak stroja za 3D mjerenje i razvoj minobacača dugog dometa”,  navedeno je iz Vlade FBiH. Riječ je o dijelu grant sredstava utvrđenih ovogodišnjim proračunom FBiH Federalnom ministarstvu energetike, rudarstva i industrije na stavci kapitalnih transfera javnim poduzećima i namijenjenih financiranju razvojnih projekata.

Jasno je kako nije riječ o prevelikim sredstvima, ali je ta vijest važna jer pokazuje kako bh. kompanije iz namjenske industrije ne samo da sve više proizvode već razvijaju i vlastite modele oružja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.