Lidl otpustio radnika jer je ranije dolazio na posao

Filijala Lidla u Barceloni otpustila je radnika s 12 godina staža u firmi jer je bio suviše vrijedan.

Konkretno zato što je dolazio na posao ranije da pripremi trgovinu za otvaranje.

Radnik se obratio sudu i traži da se vrati na posao.

Kako prenosi španjolski dnevnik El Pais, vrijedni radnik Jean P. stizao je na posao najmanje sat vremena prije početka smjene i “počinjao spremati trgovinu za otvaranje”.

U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu” jer je Jean, bez da se upisao da je došao na posao, “pravio narudžbe, mijenjao cijene ili popunjavao palete proizvoda”.

Katalonska filijala njemačkog lanca supermarketa navela je kako se na snimcima kamera za nadzor iz travnja vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi “između 49 i 87 minuta” radeći a da se nije upisao da je došao na posao, prenosi B92.

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaku minutu koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu, prenio je portal Thelocal.es.

Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca sudu s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražeći da ga vrate na posao.

Jean P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba tražiti dozvolu da ranije dođe na posao i da je to radio zbog toga što je u prodavnici prethodno urađena reorganizacija i što je bilo potrebno dodatno vrijeme da se trgovina spremi.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.