Tvornica seli iz BiH, više od 120 radnika ostaje bez posla

Kompanija PepsiCo do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj tvornici čipsa Marbo u Laktašima.

Gašenje tvornice čipsa službeno je potvrđeno iz kompanije Pepsico gdje za Capital.ba kažu kako se proizvodnja seli u općinu Bački Petrovac u Srbiji te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

Tvornica Marbo bit će rekonstruirana u središnji distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će tvornica u Magliću (općina Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina, kažu oni.

Dodaju kako će poduzeće Marbo nastaviti s prodajom i distribucijom portfolia u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine, kažu u PepsiCo.

Novi planom predviđeno je da u Laktašima u radnom odnosu ostane 32 radnika, dok će njih 124 dobiti otpremnine.

Kako smo svjesni utjecaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a kompanija PepsiCo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena pronaći druge mogućnosti izvan kompanije. Također, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije PepsiCo, svi zaposleni u Laktašima imat će priliku prijaviti se za novootvorena i upražnjena radna mjesta u Magliću i imat će pravo na dodatak za preseljenje u skladu s globalnom politikom, zaključili su oni u izjavi za Capital.ba.

Financijski izvještaji pokazuju kako je Marbo u posljednje dvije godine upao u probleme i napravio minus od 6,5 milijuna maraka, iako su, primjera radi, prošle godine imali prihode od nepunih 70 milijuna maraka.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.