Tuzlanski duo Machina s grupom ODE i Zosterom predstavio intrigantno djelo “Seksi Šaman”

Tuzlanski duo Machina, na veliko iznenađenje publike i bez ikakve najave, objavio je novi singl “Seksi Šaman” koji predstavlja kolaboraciju sa gostima iz grupa ODE iz Chicaga i kultnim mostarskim Zosterom.

Već nakon prvog slušanja, ovo intrigantno 12-minutno glazbeno djelo zvuči kao odlična kolaboracija kreativnih aktera koji su promišljeno pristupili stvaranju pjesme.

Tako “Seksi Šaman” predstavlja harmoniju autentičnog stila i individualne različitosti svih sudionika koji su radili na pjesmi.

Inače, Machina bend čine Tony Mahagony i Edvard Vulgarius, porijeklom iz Tuzle. Put ovog metal dvojca iz devedesetih godina doslovno je bio glazbeno nomadstvo koje je trajalo skoro dva desetljeća. Od ranih početaka, svirajući u metal bendovima “Parricide” i “Remembrance”, pola svijeta i desetljeće kasnije, u njemačkom Leipzigu, dvojac počinje eksperimentirati sa zvukom i pisati na maternjem jeziku.

Iz tuzlanskog benda kažu da su na pjesmi “Seksi Šaman” radili duže vrijeme. U početnim fazama kreiranja pjesme Machina je sarađivala sa Robertom Palošem, gitaristom benda ODE. Potom im se na vokalima pridružio Robertov brat Davor Paloš, a na bas gitari gostuje Ellio Taggart, također član benda ODE.

Na snimanju pjesme radio je glazbeni producent Nikola Dokić, ujedno i druga gitara benda ODE. U tom dijelu kompletna priča postaje prekooceanska jer se projektu pridružuje i klavijaturist legendarnog mostarskog Zostera, Adis Sirbubalo, koji i sam ima zajedničku povijest s bendom ODE čiji je bio član od 2009. do 2013. godine.

U međuvremenu dio vokalnih dionica preuzima i karizmatični pjevač Zostera, Mario Knezović, i tako pjesma dobija svoj konačan oblik.

Mastering pjesme rađen je u studiju “The Boiler Room”, a radili su ga Collin Jordan i Nikola Dokić.

Videospot za pjesmu nastao je kroz suradnju s talentiranim kazališnim kolektivom “Silent Theatre Company” iz Chicaga, a snimili s ga Krysz Piotrowski i David Holcombe. Uređivanje konačnog video spota radio je Davor Paloš, prenosi Klix.ba.

Kompletan kreativni proces ovog projekta, kako njegovi akteri tvrde, bio je nezaboravno iskustvo i zadovoljstvo, koje se nesumnjivo može jasno čuti i vidjeti iz finalnog proizvoda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.