Tužiteljstvo BiH formiralo predmet protiv ministra sigurnosti Selme Cikotića – Jabuka.tv

Tužiteljstvo BiH formiralo predmet protiv ministra sigurnosti Selme Cikotića

Bošnjački ministar sigurnosti u Vijeću ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužiteljstvu BiH zbog istrage u predmetu “Američki univerzitet”, koji je u vlasništvu Denisa Prcića.

Pozivajući se na Tužiteljstvo BiH,  Dnevni avaz navodi da je Cikotića prijavila jedna policijska agencija koja tvrdi da je Cikotić umiješan u istragu u vezi sa zahtjevima Tužiteljstva da im se dostave podaci o službenicima koji su studirali na ovom univerzitetu.

Formiran je predmet i vrše se provjere, navodi se u odgovoru glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubešića na upit Dnevnog avaza.

Prema navodima ovog lista, Cikotić je od Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH tražio podatke po zahtjevu Tužiteljstva, ali je naveo da ga o svemu stalno informiraju, pa je zbog toga i prijavljen, jer kao ministar nema operativnu nadležnost nad radom policijskih agencija, niti se smije miješati u tajnost istraga.

Dodaje se i da je Cikotić donedavno bio dekan i predavač na Američkom univerzitetu u Sarajevu koji je, kako se navodi, mjesecima pod istragom zbog izdavanja diploma iako nije imao odobrenje za rad u Sarajevskoj županiji.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.