Tužio BMW jer su mu vrata automobila odrezala palac

Vlasnik skupocjenoga BMW-a odlučio je tužiti kompaniju jer su mu vrata automobila pri zatvaranju zdrobila i otrgnula palac.

Godwin Boateng s Long Islanda je sve do kobnoga događaja polovicom 2016. godine bio ponosni vlasnik skupocjenoga BMW-ova SUV-a X5. Bio je to njegov auto snova, pa se stoga pri kupovini počastio brojnim dodacima, među njima i sustavom za automatsko zatvaranje vrata.

I upravo taj sustav prouzročio mu je veliku bol, a potom i gubitak dijela prsta. Nemili događaj zbio se 2016. godine kada je senzor SCAD (Soft Closing Automatic Doors) sustava zatvaranja vrata aktivirao elektromotor i zatvorio vrata. Kako je Boateng ostavio ruku na nosaču, vrata su zahvatila njegov palac.

Palac je bio zdrobljen i istrgnut, a Boateng je iako u šoku, odmah uzeo ostatak prsta i otrčao u hitnu pomoć. Nažalost, u bolnici su zaključili da je otkinuti prst toliko oštećen da se neće moći prišiti.

Boateng je digao tužbu protiv BMW-a, a u svojem obrazloženju njegov odvjetnik ističe da je BMW ugradio nesiguran sustav, koji nije dobro projektiran.

Također, u tužbi naglašavaju da je BMW bio upoznat sa slučajevima neispravnoga rada senzora, ali nije ništa poduzeo. Odvjetnik pritom ne štedi riječi pa BMW-ova vrata naziva giljotinom, piše New York Post.

Boateng je do sada bio na dvjema operacijama, no još uvijek traje oporavak.

Ponekad imam osjećaj da netko nožem reže ruku. Bol je neizdrživa, za ne vjerovati, izjavio je Boateng i naglasio da je dešnjak, pa mu nedostatak segmenta palca pričinjava velik problem u svakodnevnim radnjama, prenosi Index.hr.

U BMW-u zasad ne komentiraju slučaj.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.