Tuta stigao u Split

Mladen Naletilić Tuta, ratni zapovjednik Kažnjeničke bojne HVO-a stigao je sinoć u Hrvatsku. Kako doznaje Index.hr stigao je u Split redovitom zrakoplovnom linijom iz Rima u 19.30 sati.

Na splitskom aerodromu dočekali su ga članovi obitelji, suborci i prijatelji, a Naletilić se suzdržao od bilo kakvih komentara za novinare.

Podsjetimo da je Naletilić u Haagu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina, a posljednjih pet je služio u rimskom zatvoru Rebibbia. Naletilić je protjeran iz Italije i vraćen u Hrvatsku nakon što mu je zbog zdravstvenog stanja smanjena kazna.

Mladen Naletilić Tuta i Dinko Martinović Štela osuđeni su na 20 odnosno 18 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja i teških povreda Ženevskih konvencija protiv Bošnjaka na području Mostara i Jablanice od travnja 1993. do siječnja 1994.

Poznato je kako Naletilića na zagrebačkome Županijskom sudu čeka optužnica za otmicu te pokušaj ubojstva no za sada DORH nije zatražio da ga se i pritvori.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.