Tuširanje može biti iznimno opasno, a evo i zašto

Vaša tuš kabina ili kada mogu biti iznimno opasno mjesto. Pri tome ne mislimo samo dok se seksate na ‘skliskom terenu’, što može dovesti do padova i lomova. Provjerite koje opasnosti još vrebaju.

Tuširanje tijekom nevremena

Doktorica Mary M. Cooper ss Sveučilišta Illinois kaže kako treba izbjegavati tuširanje, kupanje, pranje posuđa, telefoniranje putem aparata koji je ukopčan na žicu te igranje videoigrica jer postoji opasnost od udara groma. Čak i ako ne udari u neposrednoj blizini vašeg doma još uvijek može oštetiti vaš organizam.

Stari tuš

Gotovo trećina tuševa sadrži potencijalno opasne bakterije, navodi se u studiji koja je provedena na Sveučilištu Colorado. To je zato što su puni kutaka koji su idealni za nastanjivanje mikroba. Možete ih dezinficirati, ali bakterije će s vremenom vratiti. Osim toga, tuš ispušta visoku razinu aerosoli odnosno čestica u vodi koje sadrže loše bakterije, a one mogu prodrijeti duboko u dišne puteva, kaže autor studije Norman R. Pace.

Tuširanje bez protuklizne prostirke

Prema izvješću iz 2011. godine koje je proveo američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 230.000 ozljeda godišnje dogodilo se u kupaonicu ili kadi. Gotovo 20 posto tih ozljeda su uzrokovano proklizavanjem. Stavite protuklizne tepihe ili prostirke u kadu i pored nje.

Ne čistite spužvu

Spužva ili rukavica za kupanje je super za piling i uklanjanje mrtvih stanica kože, ali su i idealni za bakterije. Operite ih jednom tjedno u octu razrjeđenim vodom ili u perilici za pranje posuđa. Iscijedite ih nakon svakog tuširanja i objesiti na vješalicu da se osuše.

Idete spavati odmah nakon tuširanja

Večernje tuširanje može vam uštedjeti vrijeme jutarnjeg spremanja na posao. Međutim, nije dobro iz kade odmah uskočiti u krevet. Trebalo bi proći barem dva sata jer promjena temperature remeti prirodne alergene vašeg organizma koji vam pomažu da zaspite, tvrdi se u istraživanju objavljenom u časopisu American Journal of Biology.

Seks pod tušem

Skliska kada, stalni dotok tople vode i skučen prostor baš i nisu idealni uvjeti za seks. Osim toga, postoji i velika opasnost od padova. Lou Page, autor knjige The Great Lover Playbook, savjetuje da se ipak džite suhog terena kada je u pitanju seks.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.