Turska donirala BiH 8 milijuna KM vojne opreme

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Sarajevu se sastao sa ministrom obrane Republike Turske Nurettinom Çanıklıjem.

Tijekom susreta istaknuto je kako Bosna i Hercegovina i Turska tradicionalno njeguju dobre i prijateljske veze, te su izražena očekivanja da će se dobri bilateralni odnosi još više razvijati u budućnosti.

Izražena je zahvalnost Republici Turskoj za pomoć koju je pružila Oružanim snagama Bosne i Hercegovine putem Sporazuma o vojno-financijskoj suradnji, kroz projekte školovanja kadeta i donacije vojne opreme koja prelazi svotu od 8.000 000 KM, što doprinosi miru i stabilnosti u BiH i u cijeloj regiji, priopćeno je iz predsjedništva.

Sugovornici su se složili da je stabilnost Bosne i Hercegovine preduvjet stabilnosti šire regije, a članstvo u europskim integracijama i aktiviranje MAP-a, u čemu BiH vidi jasnu perspektivu, znatno doprinosi očuvanju mira.

U tom smislu, pozdravljena je snažna i kontinuirana podrška Republike Turske Bosni i Hercegovini u njenim ambicijama, prenosi Klix.ba

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića prisustvovao savjetnik Zoran Đerić, te u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, savjetnik Igor Planinić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.