Turnir u boćanju na otvorenome – Međugorje 2013.

Na terenima SC Vasilj (Krstine) u Međugorju ove godine se održava 4. po redu Turnir u boćanju na otvorenome na kojem nastupaju 32 momčadi iz BiH i Hrvatske.

Sinoć je odigran susret za treće mjesto, a pobjednik je bila momčad Mara Jare pod vodstvom Mare Martića. Finalni susret odigrat će se 30. rujna s početkom u 18 sati, a snage će odmjeriti Metković i Crveni Grm.

Turnir svake godine prati sve veći broj ljubitelja ovoga sporta koji iz godine u godinu postaje sve popularniji u Hercegovini, pogotovo u manjim sredinama gdje se već desecima godina boća po lokalnim, a po nekada i čak improviziranim boćarskim terenima.

Među brojnim posjetiteljima turnira u Međugorju moglo se vidjeti i dosta poznatih lica iz svijeta sporta, a pogotovo tenisa koji je kolijevka dvaju ponajboljih hrvatskih tenisača Marina Čilića i Ivana Dodiga. Upravo otac ovog posljednje spomenutog, Tomislav, pratio je susrete sa sportskim prijateljem Jadrankom Čerkezom – Kuljom, a upravo njih dvojica su i osnivači Teniskog saveza Herceg-Bosne.

Da boćanje uživa sve veću popularnost u Hercegovini svjedoči i posjeta ovoga turnira, ali i mnogih drugih koji se održavaju po mjestima u ovome kraju. Stoga, organizatori pozivaju sve ljude iz Hercegovine i susjedne Hrvatske da dođu na finalni susret u ponedjeljak, 30. rujna 2013. godine u 18 sati, a nakon susreta svi posjetitelji će moći uživati u hercegovačkim delicijama.

Tomislav Dodig i Jadranko Čerkez Kulje - osnivači TS H-B

Tomislav Dodig i Jadranko Čerkez Kulje – osnivači Teniskog saveza H-B

bocanje1

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.