Milanovićev službeni posjet BiH: Obići će Livno, Tomislavgrad, Kupres…

U dva dana, 4. i 5. listopada, Milanović će obići više mjesta u kojima žive veće zajednice Hrvata: Livno, Tomislavgrad, Ramu, Uskoplje, Kupres, Bugojno i Kraljevu Sutjesku i razgovarati s predstavnicima lokalnih vlasti. Njegov će se boravak u BiH poklopiti s iznimno važnim popisom stanovništva koji se održava u prvoj polovici listopada, pa Milanovićev put treba promatrati i u tom kontekstu.

Hrvati su jedan od tri konstitutivna naroda u BiH te je stoga Hrvatskoj, koja ima i ustavnu obvezu brige za dijelove hrvatskog naroda izvan granica, stalo da broj Hrvata u BiH ne bude drastično manji nego što je bio prije rata. Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske nedavno je pozvao Hrvate s prebivalištem u BiH da sudjeluju u popisu stanovništva i izjasne se kao Hrvati.

Milanović je kao premijer u BiH prvi put bio u veljači 2012. kad je, osim Sarajeva, gdje mu je domaćin bio predsjednik vlade Federacije Vjekoslav Bevanda, posjetio i Vitez, Široki Brijeg i Mostar. U travnju ove godine je, pak, Milanović boravio u Ravnom, Stolcu, Međugorju, Čapljini, te na otvaranju Gospodarskog sajma u Mostaru.

(www.jabuka.tv)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.