Turković imenovala Alijina sestrića za tajnika ministarstva – Jabuka.tv

Turković imenovala Alijina sestrića za tajnika ministarstva

Ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković postavila je Bakira Sadovića, sestrića Alije Izetbegovića, za v.d. tajnika ovog ministarstva, te još jednom pokazala kako prednost ima stranački kadar SDA, a posebno oni koji su bliski ili u srodstvu s nekim iz vrha ove stranke.

Dobro informirani izvori u Vijeću ministara za “Glas Srpske” su istaknuli kako je Turković Sadovića premjestila iz Odjela za mir i sigurnost pri Sektoru za multilateralne odnose na novo radno mjesto, čime će Izetbegovićev sestrić postati “desna ruka” ministra.

Službenu potvrdu ove informacije list nije uspio dobiti, jer na upućeno novinarsko pitanje iz MVP-a BiH nije stigao odgovor.

Izvori “Glasa Srpske” podsjećaju i da ovako nepotističko ponašanje Turković, ali i Bakira i obitelji Izetbegović, nisu od jučer, te navode kako su se njih dvoje ranije svojski potrudili da dobro i o trošku države “uhljebe” svoju bližu, ali i daljnu rodbinu.

Turković je prvo sina Alija, koji je do tada radio u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji, urgentno prebacila u Veleposlanstvo BiH u Kataru, a onda je pokušala i zlorabiti svoj javni položaj da bi lobirala da njena kći Semra bude primljena u Ured za borbu protiv terorizma pri UN u New Yorku.

Turković je očigledno željela krenuti stopama lidera SDA Bakira Izetbegovića, čija gotovo sva bliža i daljna rodbina preživljava na proračunskim jaslama, a oni koji nisu zaposleni u javnim institucijama ili tijelima vlasti, kroz svoje privatne tvrtke primaju milijune maraka proračunskog novca, piše ovaj list.

Turković bez konzultacija s nadležnim institucijama želi “ubaciti” kćer u UN

(www.jabuka.tv)


33 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.