Tučnjava na sjednici Skupštine u Sarajevu: Zastupnik završio na podu

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo privremeno je prekinuta zbog incidenta i fizičkoga napada na zastupnika Predraga Kojovića.

Napadu je prethodilo izlaganje zastupnice Sabine Čudić koja je prozvala Smajića koji, kako je kazala, ima dozvolu za parkiranje gdje god hoće i da se bahato ponaša time ugrožavajući pješake, nakon toga joj je Smajić uputio prijetnje, vrijeđao je i psovao.

Na to je reagirao Kojović te zatražio da Skupština zaštiti Sabinu Čudić, a Smajić je nakon te Kojovićeve inicijative reagirao tako što je fizički nasrnuo na Kojovića i odgurnuo ga, oborivši Kojovića na pod.

Predsjedavajuća Skupštine Ana Babić zatražila je pauzu zbog tog incidenta. Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je u pauzi nakon razmatranja incidenta koji se danas dogodio odlučio da se zastupnik Rasim Smajić (BOSS) udalji sa današnje sjednice.

Predsjedavajuća Skupštine KS-a Ana Babić naglasila je da se etički kodeks mora poštovati. Smajić se ispričao kolegama i građanima, a posebnu je ispriku zatražio od zastupnika Naše stranke Predraga Kojovića, navodeći da ga je “iznošenje neistina dovelo do toga da tako reagira”.

”Povukao sam kolegu Kojovića za rever, on je pao jer su iza njega bile stepenice. Ispričavam se još jednom svima, kolegi Kojoviću kojega poštujem, građanima. Ni ja nisam spreman nastaviti sjednicu zbog stanja u kojem sam se našao”, kazao je Smajić i napustio sjednicu.

(www.bljesak.info)

Komentiraj: