Trumpov prvi napad: Poginule žene, djeca i američki specijalac

Najmanje 14 boraca al-Kaide i američki vojnik poginuli su u zračnom napadu na al-Kaidu u Jemenu, objavila je američka vojska o prvoj operaciji koju je odobrila administracija predsjednika Donalda Trumpa.

Žene i djeca

Taj napad na Yaklu u središtu Jemena, u zoru izveden bespilotnim letjelicama i borbenim helikopterima, bio je usmjeren na skrovišta al-Kaide, rekao je neimenovani jemenski dužnosnik.

Rekao je da je najmanje 41 pripadnik al-Kaide ubijen, među kojima su i zapovjednici, ali također i osam žena i osmero djece.

Prema američkom priopćenju, američki vojnik je podlegao ozljedama.

Regionalno zapovjedništvo (CENTCOM) ne spominje civile u svom priopćenju, kao ni informacije o broju ubijenih boraca, već dodaje da će prikupljene informacije omogućiti uvid u planove budućih terorističkih napada.

Skrovišta u školi, džamiji i ambulanti

CENTCOM dodaje da su pri grubom slijetanju vojnoga helikoptera koji je sudjelovao u operaciji ranjeni drugi Amerikanci.

Prema jemenskom dužnosniku, američki napad bio je usmjeren na skrovišta al-Kaide u jednoj školi, džamiji i ambulanti, a među ubijenima je lokalni šef al-Kaide Abou Barzane, strani državljanin.

Nedjelja je bila posebno krvava u Jemenu. Oko 300 km od napada na al-Kaidu, 90 pobunjenika i 19 vojnika ubijeno je u sukobima za kontrolu obalnih područja na Crvenom moru, prema vojnom i medicinskim izvorima.

Od ožujka 2015. više od 7400 ljudi je ubijeno i oko 40.000 ranjeno u ratu, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

(Hina)
3 komentara

  • Kad je Obama bobadiro i unistio Libiju i Siriju nije se pisao koliko je zena i djece ubijeno,a ubijeno ih je na tisuce.Tramp izvede prvi napad i odma obavezno napisat koliko je zena i djece ubijeno licemjerni zapadni mediji

  • Gospodin Trump ,je legalno izabrani predsjednik USA,osoba koja štiti Kršćane ,za razliku od ISILovaca obame i merkekice ,gamad sorošova živio Trump

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.