Trump vrijeđao bivšeg ministra obrane, ovaj mu odgovorio istom mjerom

Bivši američki ministar obrane James Mattis izjavio je u četvrtak da mu je čast biti “najprecjenjeniji general na svijetu”, odgovorivši time na uvredu predsjednika Donalda Trumpa koji ga je tako nazvao početkom ovoga tjedna.

Na humanitarnoj gala večeri u New Yorku Mattis je kazao kako je sada “dosegnuo veličinu”.

Nisam samo najprecjenjeniji general. Ja sam najveći, najprecjenjeniji general na svijetu, našalio se Mattis na godišnjoj humanitarnoj večeri zaklade Alfred E. Smith.

Počašćen sam takvom ocjenom Donalda Trumpa jer je on i Meryl Streep nazvao precijenjenom glumicom, rekao je Mattis pa zaključio: Dakle, pretpostavljam da sam je Meryl Streep među generalima, a, iskreno, to mi zvuči dobro.

Trump je Mattisa nazvao “najprecjenjenijim generalom na svijetu” na sastanku u srijedu s predstavnicima Demokratske stranke kada su razgovarali o američkoj politici u Siriji.

Umirovljeni general marinaca rekao je da ga nije briga za Trumpove komentare.

Naravno da ne, ja sam se dokazao na bojnom polju, a Donald Trump dokazao se liječničkim rješenjem, rekao je Mattis aludirajući na činjenicu da je Trump odlazak u Vijetnamski rat izbjegao zbog zdravstvenog stanja.

Mislim da je jedina osoba u vojsci, za koju Trump misli da nije precijenjena, pukovnik Sanders, odgovorio je Mattis američkom predsjedniku referirajući se na osnivača Kentucky Fried Chickena (KFC) pukovnika Sandersa.

Jastreb u vanjskoj politici James Mattis, kojemu je nadimak Ludi pas, napustio je Trumpovu administraciju krajem prošle godine nakon protivljenja povlačenju američkih postrojbi iz Sirije.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.