Trump se obratio po odlasku u vojnu bolnicu: Zahvaljujem svima na fantastičnoj podršci – Jabuka.tv

Trump se obratio po odlasku u vojnu bolnicu: Zahvaljujem svima na fantastičnoj podršci

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, prebačen je u vojnu bolnicu Walter Reed. Predsjednički helikopter s Trumpom je oko 0:30 sletio pred bolnicu nakon desetak minuta dugog leta od Bijele kuće.

Trump je sam izašao iz helikoptera, a do bolnice je prevezen automobilom, javlja Index.hr.

Prije nego što je izašao iz Bijele kuće i propješačio nekoliko desetaka metara dug put do helikoptera koji ga je prevezao do bolnicu, snimio je videoporuku. To je prvi put da se pojavio u javnosti otkad mu je u petak ujutro potvrđen koronavirus, kao i prvoj dami Melaniji Trump.

Želim zahvaliti svima za fantastičnu podršku. Idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam vrlo dobro, ali idemo se uvjeriti da sve ispadne dobro. I prva dama je vrlo dobro. Hvala vam puno, cijenim to i nikada to neću zaboraviti. Hvala vam, rekao je Trump.

Što dosad znamo

  • Predsjednik Trump i prva dama Melania su pozitivni na koronavirus i otad su u izolaciji.
  • Trump cijelo jutro ima vrućicu, potvrđeno je iz Bijele kuće
  • Preselili su ga u vojnu bolnicu, a iz Bijele kuće navode da je to mjera predostrožnosti
  • Primio je eksperimentalno liječenje koktelom sintetičkih antitijela.
  • Iz Bijele kuće i dalje tvrde da Trump ima blage simptome.
  • Američki potpredsjednik Mike Pence i njegova supruga su negativni.
  • Joe Biden, Trumpov protukandidat na predstojećim izborima, koji je s njim prije tri dana bio na debati, negativan je na koronavirus.
  • Trumpovi suradnici tvrde da i dalje naporno radi i da obavlja telefonske pozive, no on nije sudjelovao na predviđenom telefonskom sastanku o koronavirusu na kojem je umjesto njega sudjelovao potpredsjednik Pence.

Trumpa preselili u vojnu bolnicu, primio je eksperimentalni lijek

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, cijeli dan ima povišenu temperaturu. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu Walter Reed. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti.

Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan, rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany. 

Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed – Zbog obilja opreza i na preporuku svojih liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani, rekla je McEnany.

Iz Bijele kuće su poručili da neće biti prijenosa Trumpovih ovlasti. Istovremeno, pred Bijelu kuću je sletio predsjednički helikopter koji će američkog predsjednika prebaciti u bolnicu.

Trump je oko 0:20 helikopterom poletio prema vojnoj bolnici. Bio je u odijelu i nosio je masku, a do helikoptera je sam hodao.

Nešto iza 0:30 Trump je helikopterom Marine One sletio pred vojnu bolnicu. Sam je izašao iz helikoptera i onda ušao u vozilo koje će ga prevesti do kompleksa bolnice Walter Reed.

Trump je prethodno primio koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjima, ali još nije službeno odobren, javlja AFP.

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za Covid-19, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley dodajući da je Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja.

Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima, rekao je Conley.

Trump ima 74 godine i visok tlak te ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na koronavirus, što je izazvalo lavinu reakcija u cijelom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melania Trump. 

Donald i Melania Trump pozitivni na koronavirus

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.