Trump: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potvrdio je da će se SAD povući iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, jer Rusija, kako je rekao, krši odredbe tog sporazuma, prenosi Slobodna Europa.

Krše ga već duže vrijeme. I ne znam zašto predsjednik Obama nije s njima pregovarao ili se povukao iz sporazuma. Okončat ćemo sporazum i onda ćemo razvijati oružje, osim ako Rusija i Kina pristanu na novi dogovor, izjavio je Trump.

Rusija negira da krši taj sporazum, a Ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da je američki potez motiviran “američkim snom o unipolarnom svijetu sa samo jednom supersilom”, prenijela je agencija RIA Novosti.

Prije četiri godine Barack Obama optužio je Moskvu da krši sporazum, koji su 1987. godine potpisali predsjednici Ronald Reagan i Mihail Gorbačov, budući da je Rusija testirala krstareće projektile lansirane sa zemlje, ali se Sjedinjene Države pod pritiskom europskih vođa nisu povukle iz sporazuma.

(Fena)

1 komentar

  • Trump!Bolje bi mu bilo da se manje zamjera Rusiji.To je put koji vodi u slijepu ulicu i koji nikom pa ni Americi neće donijeti dobro..Ovaj potez nije opravdan niti ima ikakve logike u njemu..Kakva korist od nečeg što je u početku krivo.
    I Rusija i Amerika imaju po par tisuća trenutačno operativnih nuklearnih bombi razmještenih širom zemlje i po raznim podmornicama.
    Zašto gomilati ono čega ionako imaš i previše?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.