Trump otkrio odvjetničku ekipu koja će ga braniti pred Senatom

Američkog predsjednika Donalda Trumpa sljedeći će tjedan u Senatu na suđenju u procesu opoziva zastupati ekipa pravnika u kojoj će biti i nekadašnji odvjetnik O.J. Simpsona Alan Dershowitz i posebni tužitelj iz procesa opoziva bivšeg predsjednika Billa Clintona, Ken Starr.

Dershowitz (81) je dobro poznata osoba u američkim pravničkim krugovima već desetljećima. Profesor s Harvarda uspješno je branio O.J. Simpsona koji je bio optužen za ubojstvo supruge i njezinog prijatelja i branio je financijaša Jeffreyja Epsteina u optužbi za seksualno zlostavljanje.

Ken Starr bivši je neovisni savjetnik čija je istraga utrla put za proces opoziva Billa Clintona 1998. Tada je Zastupnički dom glasao za opoziv, ali je Senat Clintona oslobodio u aferi s pripravnicom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky.

Starr je morao napustiti svoju funkciju predsjednika Sveučilišta Baylor nakon istrage koja je pokazala da je škola loše vodila slučaj optužbe za silovanje protiv jednog od sportaša. Kasnije je dao ostavku i kao profesor prava na sveučilištu.

Trumpov tim će voditi savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone i Trumpov osobni odvjetnik Jay Sekulow.

Cipollone je žestoko branio predsjednika tijekom istrage o opozivu i odbio dati dokumente i omogućiti svjedoke koje je tražio Kongres.

Sekulow će pomoći obrani kao privatni odvjetnik Donalda Trumpa.

Uvodne riječi u Senatu očekuju se u utorak.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.