Trump: Obama je bio jako nekompetentan predsjednik

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je njegov prethodnik Barack Obama bio jako nesposoban, odgovorivši mu tako na neizravnu kritiku da ne zna upravljati zemljom u vrijeme krize.

Više nego išta drugo, ova pandemija je u potpunosti i konačno strgnula zavjesu nad idejom da mnogi na javnim dužnostima znaju što rade, rekao je Obama u subotu, u rijetkoj javnoj kritici aktualne administracije.

Neki od njih se čak i ne prave da znaju.

Na povratku iz Camp Davida, gdje je boravio za vikend, Trump je kazao da nije vidio Obamin govor.

Gledajte, bio je nekompetentan predsjednik. To je sve što mogu reći, rekao je Trump novinarima.

Jako nekompetentan, dodao je.

Obama, čija je popularnost i dalje mnogo veća od Trumpove, u svom govoru nije izravno spomenuo aktualnog predsjednika.

Trump je u protekle tri i pol godine mandata često bio fokusiran na Obamu i silno se trudio dokazati da je bolji od njega. Tako je i prošli tjedan napadao svog prethodnika i njegova potpredsjednika Joea Bidena zbog, kako tvrdi, velikih afera i zloupotrebe položaja.

Trump tvrdi da su Obama i Biden znali da FBI istražuje Michaela Flynna, bivšeg kratkotrajnog Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji je kasnije priznao 2017. da je lagao FBI-ju o razgovorima s ruskim veleposlanikom u SAD-u.

Nedavno je državni odvjetnik William Barr odbacio slučaj protiv Flynna, ali savezni sudac kojemu je dodijeljen slučaj svejedno bi mogao izreći presudu.

Trump optužuje prethodnu administraciju da je špijunirala Flynna, člana njegova izbornog stožera, kako bi kompromitirala njegovu kampanju, što je Trump nazvao “Obamagate”, aludirajući na aferu Watergate kada se za vrijeme mandata republikanskog predsjednika Richarda Nixona prisluškivalo sjedište Demokratske stranke, nakon čega je Nixon podnio ostavku.

Trump tvrdi da je “Obamagate” veća afera od Watergatea.

Nazvao je istragu protiv Flynna “najvećom političkom obmanom u povijesti” u intervjuu za Fox News.

Sve to vam je Obama. To je i Biden. Ti su ljudi korumpirani. Cijela stvar je korumpirana i uhvatili smo ih, rekao je Trump.

Kasnije se Trump zahvalio Obami i Bidenu na Twitteru te je napisao da njihovi postupci pomažu njegovoj kampanji.

Zapamtite, (Obama) i Uspavani Joe (Biden) razlozi su zašto sam ja u Bijeloj kući, napisao je na Twitteru.

Trump je također više puta isticao da je Obama dijelom odgovoran za krizu izazvanu koronavirusom, zbog lošeg odgovora na epidemiju svinjske gripe.

(Hina)

2 komentara

  • Obama, Obama i dinastija Clinton su bacili cijeli svijet u područje imaginarne rodne ideologije, prava na američki način života i njegovu zaštitu od cijeloga svijeta, digli su Kinu na današnji nivo agresivnosti. Stvorili su novi lijevi agresivni svjetski poredak, nešto poput političkog ustrojstva zemalja željezne zavjese.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.