Trump: Mjesec je dio Marsa

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je jučer NASA-u koja namjerava ponovno poslati astronaute na Mjesec do 2024. godine te je pozvao svemirsku agenciju da se umjesto toga usredotoči na “puno veće” pothvate poput odlaska na Mars, odustavši tako od prethodne potpore koju je dao ekspediciji na Mjesec.

S obzirom na to koliko novca trošimo, NASA ne bi smjela govoriti o odlasku na Mjesec – To smo napravili prije 50 godina, napisao je predsjednik na Twitteru. Trebali bi se usredotočiti na nešto puno veće od toga što sada radimo, uključujući Mars (kojega je Mjesec dio), obranu i znanost!

Trump je iz zrakoplova Air Force One na povratku iz Europe poslao taj tvit koji, kako se čini, proturječi nedavnoj potpori njegove administracije povratku čovjeka na mjesečevu površinu do 2024. “svim potrebnim sredstvima”, pet godina prije nego što se prvotno planiralo.

NASA planira izgraditi svemirsku stanicu u mjesečevoj orbiti s koje bi se astronauti prebacivali na mjesečevu površinu do 2024., što je dio većega pothvata da se Mjesec iskoristi kao pripremni teren za eventualne misije na Mars.

NASA-in šef Jim Bridenstine rekao je da Trump samo potvrđuje NASA-in svemirski plan.

Kao što je @POTUS napisao, @NASA koristi Mjesec da bi slala ljude na Mars!, napisao je u petak u tvitu, reagirajući na poruku američkoga predsjednika.

(Hina)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.