Trump će nominirati ženu kao nasljednicu Ginsburg jer “mu se žene više sviđaju”

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

Iznijet ću nominiranog idući tjedan. To će biti žena, rekao je Donald Trump na predizbornom skupu u subotu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Mislim da bi to trebala biti žena, jer mi se žene puno više sviđaju nego muškarci, dodao je Trump.

Dok je Trump to govorio, pristaše su skandirali “Ispunite to mjesto”.

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a – Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti.

Neki su senatori u subotu izjavili da bi nominacija za izbor u Vrhovni sud nakon smrti Ginsburg ipak trebala pričekati nove izbore za američkog predsjednika 3. studenoga te da tu odluku donese predsjednik koji će tada biti izabran.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • ne piše nam se dobro kako god okreneš, ako pobjedi starohan Biden onda će vjerojatno krenuti novi krug ratovanja moguće čak i u Europi sa zaoštravanjem stanja u Ukrajini i prijetnjama Rusiji što Europi nemože donijeti nikakvog dobra.
    Ako pobjedi Trump onda može biti isto ili čak i gore jer su obojica neuračunljivi a cjenu po običaju plaćaju nedužni narodi ni krivi ni dužni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.