Trump: Američka vojska spremna na akciju protiv Sjeverne Koreje

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je američka vojska “spremna na akciju” protiv Sjeverne Koreje, pojačavajući verbalni rat s Pyongyangom.

“Vojna rješenja sada su potpuno pripremljena, spremni smo na akciju ako Sjeverna Koreja bude djelovala nerazborito. Nadajmo se da će Kim Jong-un pronaći drugi put”, piše na svom twitter profilu Trump.

Postavio je komentar na Twitteru nakon što ga je Sjeverna Koreja optužila da “gura Korejski poluotok na rub nuklearnog rata”.

Pyongyang finalizira plan ispaljivanja projektila u blizini američke pacifičke teritorije Guam.

Agencija za domovinsku sigurnost tog pacifičkog otoka u petak je objavila letak sa savjetima za stanovništvo kako da se pripreme za raketnu prijetnju.

“Ne gledajte u svjetlo ili vatrenu loptu – može vas zaslijepiti. Legnite na tlo i pokrijte glavu. Ako se eksplozija desi na izvjesnoj daljini, moglo bi potrajati 30 sekundi ili više dok udarni val stigne do vas”, piše u letku.

Trumpovo upozorenje uslijedilo je dan nakon što je američki ministar obrane John Mattis izjavio kako se Amerika još nada da se sjevernokorejska kriza može riješiti diplomatskim putem.

Nakon višednevnih razmjena žestoke retorike i s američke i sa sjevernokorejske strane, Mattis je kazao da bi rat bio “katastrofalan” i da diplomacija daje rezultate.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.