Troskot: Poziv Cikotiću na konferencije u Zagrebu i Osijeku je poniženje za Hrvate u Bugojnu – Jabuka.tv

Troskot: Poziv Cikotiću na konferencije u Zagrebu i Osijeku je poniženje za Hrvate u Bugojnu

Međunarodni tajnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je u četvrtak da je poziv ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću, koji se navodi kao osumnjičenik za ratne zločine i progon Hrvata iz Bugojna, da sudjeluje kao predavač na konferenciji u Zagrebu i Osijeku poniženje za žrtve.

Riječ je o pozivu Cikotiću da sudjeluje na znanstveno-stručnoj konferenciji koja će se pod nazivom “Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2)” održati u svibnju u Zagrebu i Osijeku, u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti (IMIN), znanstveno-istraživačka institucija s najdužim stažem u Republici Hrvatskoj.

Naime, upozorio je Troskot, Selmo Cikotić je 1993. i 1994. godine bio zapovjednik na prostoru s kojeg je protjerano 15 tisuća Hrvata, gdje su počinjeni strašni zločini, mučenja i gdje još tragamo za kostima ubijenih. Uz Dževada Mlaću, Hrvati Bugojna navode Selmu Cikotića kao najodgovorniju osobu za progon, mučenje, uništavanje imovine i strašne torture u bugojanskim logorima, priopćio je međunarodni tajnik Mosta Zvonimir Troskot.

Iako podržavam svaki oblik konstruktivne rasprave, te pravo svake osobe na slobodu izricanja stavova, smatram neprimjerenim da u hrvatskome javnom prostoru kao ugledne i relevantne predavače pozivamo one koji su osumnjičeni za zločine nad Hrvatima u BiH, istaknuo je Troskot.

Važno je, dodao je, raspravljati i čuti različite stavove, ali prije svega moramo misliti na dostojanstvo naših državljana, koji i danas vape za pravdom.

Zbog istinskog pomirenja i suživota, te relaksacije odnosa, važno je tragati za istinom, pravdom i razumijevanjem, a nikako ne dopustiti postupke koji ponižavaju i produbljuju rane onima koji i danas osjećaju posljedice strašnih zločina, za koje je i predavač Selmo osumnjičen, rekao je Troskot.

Politolog iz Posušja odbio sudjelovati na konferenciji u Zagrebu gdje će biti i Selmo Cikotić

(www.jabuka.tv/Foto: Marko Lukunić/Pixsell)


11 komentara

  • Kreteni koji su pozvali ratnog zločinca Selmu Cikotića u Zagreb rebaju dobito odličje “Hrvatski Juda”. Pas im mater!

  • Hrvatska država ne drži ni najmanje do hrvatskih žrtava. Ni u Hrvatskoj, ni u BiH, ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori ni u Sloveniji. Jednostavno kao te žrtve uopće ne postoje. Iz Srbije su protjerana čitava sela (naprimjer Kukujevci) a o tome nikad niko ništa ne govori.

  • ‘Skote, ćuprijaše’ i ine, što bi micali HOS-ove insignije prilikom svečanih protokola obilježavanja i obljetnica, ne treba uzimati za ozbiljno kada je riječ o nacionalnoj svijesti.

  • Ovi kreteni koji pozivaju Cikotica na neke skupove su veci jad i zlo od samog Cikotica. Svaki normalan , skolovan, pametan hrvat ovog se srami. Ovo je ponizenje za hrv. narod… Zamislite hrvatskog generala ili generala HVO koji se sumnjici za tako strasne zlocine, monstruozna ubistva i da ga bosnjaci pozovu u Sarajevo da im on drzi predavanja. Tuzno, jadno, izdajnicki, fujjjjj..! Veci su zlocinci ovi koji su ga pozvali i ugostili od Selme…

  • pozvat ga nego sta i onda ga prijaviti nadleznoj policijskoj postaji i onda pritvorit i ispitivat to se tako radi .problem HR je nezamjeranje sa susjedima koji su nad Hrvatima radili zlocine.naucimo nesto od zidova jer oni svoje specijalno obucene ljude posalju u drugu zemlju da dovedu osumnjacene koji su radili zlocine

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.